Alle collecties
Woning toegekend en dan?
Van Huurvoorstel naar Huurovereenkomst
Van Huurvoorstel naar Huurovereenkomst

#huurvoorstel #toegekend #huurovereenkomst #startnota #documenten

Cor avatar
Geschreven door Cor
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Huurvoorstel ontvangen en uploaden documenten

Zodra je volgens de wachtlijst aan de beurt bent en je de 3-cijferige code binnen 24 uur na het Open Huis hebt ingevuld, ontvang je een huurvoorstel van ons per e-mail. Het huurvoorstel is ook altijd toegankelijk via jouw Profielkaart. Vanaf dit moment kun je al beginnen met het uploaden van de gevraagde documenten. Lees hier meer over de documenten die we vragen.

Let op: het invullen van de 3-cijferige code nas het open huis geef je aan dat je de woning daadwerkelijk wilt huren. Als je twijfelt, vul dan geen code in, maar wacht op een beter passende woning.


Hieronder zie je hoe een huurvoorstel er ongeveer uitziet:


Beste [voornamen],

Wij hebben jouw aanvraag bekeken en willen onderzoeken of we een overeenkomst met elkaar kunnen sluiten.

Hierbij ontvang je ons huurvoorstel:

Adres

[aangeboden woning]

Ingangsdatum

[startdatum van de huurovereenkomst]

Afwerking

Zoals getoond tijdens een kijkmoment of, als je niet naar het kijkmoment bent geweest, zoals getoond met beeldmateriaal.

Tabel hierboven toont: de aangeboden huurwoning

Maandelijkse kosten

Bedrag

Huur

[kale huur]

Servicekosten

[servicekosten]

Voorschot Stookkosten

[stookkosten]

Totaal

[totaalbedrag]

Tabel hierboven toont: de maandelijks terugkerende kosten van de aangeboden huurwoning

Startnota

Huur

[huur over de eerste periode]

Servicekosten

[servicekosten over de eerste periode]

Voorschot Stookkosten

[stookkosten over de eerste periode]

Waarborgsom

[de vereiste waarborgsom]

Totaal

[totaalbedrag]

Tabel hierboven toont: de kosten die samen het totaal te betalen bedrag van de startnota aangeven voor de aangeboden huurwoning

De waarborgsom is eenmalig en komt zolang je de woning huurt op rekening van de verhuurder te staan. Je ontvangt de waarborgsom binnen 14 dagen terug na opzegging van de huurovereenkomst en onder de voorwaarde dat:

 • je uiterlijk op de laatste huurdag vertrokken bent uit het gehuurde;

 • je volgens contractuele afspraken het gehuurde hebt opgeleverd;

 • er niets meer op jou te vorderen is.

Aanvullende voorwaarden en informatie (borgstelling is afhankelijk van het Profiel van de huurder):

 • een borgstellingsovereenkomst (voor beide huurders) tussen verhuurder en een familielid (eerste- of tweedegraads) - MEER INFORMATIE;

 • alle documenten moeten binnen 3 dagen zijn geüpload in jouw account;

 • het tekenen van de huurovereenkomst kun je veilig online regelen via ons systeem, dus daar hoef je geen vrij voor te nemen;

 • als je aanvullende voorwaarden hebt op bovenstaande of niet op tijd reageert op ons huurvoorstel behouden wij ons het recht voor om met de volgende kandidaat verder te gaan.

Graag verneem ik uiterlijk morgen voor 12 uur 's-middags jouw reactie op dit huurvoorstel. Je kunt hiervoor in jouw Profielkaart eenvoudig de gewenste knop (Accepteren of Afwijzen) kiezen. Na acceptatie van het huurvoorstel zetten wij je huurovereenkomst in je Sneller Huren account. De overeenkomst moet binnen 2 dagen ondertekend worden en de startnota moet binnen 2 dagen betaald worden. Hierdoor wordt de woning definitief op jouw naam gereserveerd.

Einde huurvoorstel


Huurvoorstel accepteren of afwijzen

Accepteer het huurvoorstel of wijs het huurvoorstel af? Laat dit ons alsjeblieft altijd binnen de gestelde termijn. Je kunt hiervoor in jouw Profielkaart eenvoudig de gewenste knop (Accepteren of Afwijzen) kiezen.

 • Huurvoorstel accepteren: dan gaat het proces voor je verder. Hoe dit precies gaat lees je in dit artikel: https://docs.verhuurtbeter.nl/nl/articles/8473085-van-huurovereenkomst-naar-oplevering-van-de-huurwoning

 • Huurvoorstel afwijzen: vul altijd de reden van afwijzen duidelijk in, bijvoorbeeld:
  huur toch te hoog, woning te klein, locatie is niet optimaal, liever een andere plaats etc, zodat we je volgende keer beter kunnen helpen. Als je bepaalde woningen niet meer interessant vindt, verwijder deze dan uit jouw favoriete woningen. Dan bieden we je ook niet voor niets een verkeerde woning aan. Wij hopen je uiteraard snel een beter passende woning aan te bieden.

  Let op: niet tijdig reageren op een huurvoorstel vertraagt het proces voor iedereen. Bij niet reageren worden alle favoriete woningen waar geen code is ingevuld verwijderd.

Was dit een antwoord op uw vraag?