Alle collecties
Woning toegekend en dan?
Van Huurvoorstel naar Huurovereenkomst
Van Huurvoorstel naar Huurovereenkomst

#huurvoorstel #toegekend #huurovereenkomst #startnota #documenten

Cor avatar
Geschreven door Cor
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Huurvoorstel ontvangen en uploaden documenten

Als je voor een woning in aanmerking wilt komen moet je:

 1. de 3-cijferige code [code] binnen 24 uur vanaf de aanvang van het open huis invoeren bij de woning in je Profielkaart. De Profielkaart is alleen bereikbaar met een Sneller Huren account.

 2. de Datakeeper voorinschrijving via de QR-code en je DigiD account (met gebruikersnaam en wachtwoord) afronden.

24 uur na het open huis ontvang je dan een automatisch huurvoorstel van ons, welke je binnen 24 uur moet accepteren of afwijzen.

Let op: door het invullen van de 3-cijferige code en het delen van je data met ons systeem geef je aan dat je de woning daadwerkelijk wilt huren. Als je twijfelt, doe dit dan niet, maar wacht op een voor jou beter passende woning.


Hieronder zie je hoe een huurvoorstel er ongeveer uitziet:

Huurvoorstel Middenmolenplein 12 in Gouda!

Hi [naam kandidaat-huurder],

Bedankt voor het invullen van de 3-cijferige code en voor het delen van je gegevens via Datakeeper. Aspirant-huurders die dit binnen de afgelopen 24 uur niet hebben gedaan, tellen voor deze woning niet meer mee op de wachtlijst. Dat is dus een mooie stap voorwaarts. Op weg naar je nieuwe thuis!

Op dit moment heb je de 2e plek op de wachtlijst voor deze woning. Hoe hoger je op de wachtlijst staat, hoe meer kans je maakt. Het komt echter geregeld voor dat iemand met een lagere positie op de wachtlijst de woning toch krijgt toegekend. Dit komt bijvoorbeeld omdat de woning voor de ander niet geschikt was, of omdat men niet op tijd heeft gereageerd. Spannend dus!

Het is nu wel van belang dat je binnen 24 uur laat weten of je akkoord gaat met dit huurvoorstel.

Hierbij ontvang je daarom ons huurvoorstel dat is gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevuld in je profiel.
LET OP: als de gegevens niet goed of onvolledig blijken te zijn ingevuld, kunnen we de woning niet aan je toewijzen. Zorg dus altijd dat je profiel perfect is ingevuld!

Adres

Middenmolenplein 12 in Gouda

Ingangsdatum

13 april 2024

Looptijd

12 maanden (eerste vaste periode) en hierna loopt de overeenkomst voor onbepaalde tijd door

Afwerking

Zoals getoond tijdens een kijkmoment of, als je niet naar het kijkmoment bent geweest, zoals getoond met beeldmateriaal

Maandelijkse kosten

Bedrag

Huur

1.325,00

Servicekosten

65,00

Totaal

1.390,00

Startnota

Periode

Bedrag

Huur

13-04-2024 t/m 30-04-2024

795,00

Servicekosten

13-04-2024 t/m 30-04-2024

39,00

Waarborgsom (is eenmalig en komt zolang je huurt op rekening van de verhuurder te staan).

1.325,00

Totaal

2.159,00

Aanvullende voorwaarden en informatie:

 • een borgstellingsovereenkomst tussen verhuurder en bij voorkeur een familielid (eerste graad) - MEER INFORMATIE;

 • als we nog documenten van je nodig hebben, zetten we de upload hiervoor open en moeten deze binnen 6 dagen zijn geüpload in jouw account;

 • als je afwijkende voorwaarden hebt op het huurvoorstel of niet op tijd reageert gaan wij door met de volgende kandidaat op de wachtlijst.

Graag zien we uiterlijk maandag 25 maart 12:20 je reactie op dit huurvoorstel. Je kunt hiervoor in jouw Profielkaart de knop (Accepteren of Afwijzen) kiezen. Na acceptatie van het huurvoorstel zetten wij, als je op dat moment bovenaan staat op de wachtlijst, de huurovereenkomst in je account klaar. De overeenkomst moet daarna binnen 24 uur ondertekend worden en de startnota moet binnen 24 uur betaald worden.

Einde huurvoorstel


Huurvoorstel accepteren of afwijzen

Accepteer het huurvoorstel of wijs het huurvoorstel af? Laat dit ons alsjeblieft altijd weten binnen de gestelde termijn. Je kunt hiervoor in jouw Profielkaart eenvoudig de gewenste knop (Accepteren of Afwijzen) kiezen.

 • Huurvoorstel accepteren: dan gaat het proces voor je verder. Hoe dit precies gaat lees je in dit artikel: https://docs.verhuurtbeter.nl/nl/articles/8473085-van-huurovereenkomst-naar-oplevering-van-de-huurwoning

 • Huurvoorstel afwijzen: vul altijd de reden van afwijzen duidelijk in, bijvoorbeeld:
  huur toch te hoog, woning te klein, locatie is niet optimaal, liever een andere plaats etc, zodat we je volgende keer beter kunnen helpen. Als je bepaalde woningen niet meer interessant vindt, verwijder deze dan uit jouw favoriete woningen. Dan bieden we je ook niet voor niets een verkeerde woning aan. Wij hopen je uiteraard snel een beter passende woning aan te bieden.

  Let op: niet reageren op een huurvoorstel vertraagt het proces voor iedereen. Bij niet reageren worden alle favoriete woningen waar geen code is ingevuld verwijderd.

Hierna gaan we verder met de aspirant-huurder die het huurvoorstel heeft geaccepteerd en die dan bovenaan de wachtlijst staat.

Vanaf dit moment kun je al beginnen met het uploaden van de gevraagde documenten. Lees hier meer over de controle via brondata en documenten die we vragen.

Was dit een antwoord op uw vraag?