Alle collecties
Woning toegekend en dan?
Van Huurovereenkomst naar Oplevering van de huurwoning
Van Huurovereenkomst naar Oplevering van de huurwoning

#toegekend #huurovereenkomst #startnota #documenten #oplevering #sleutels

Cor avatar
Geschreven door Cor
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Huurvoorstel geaccepteerd: documenten uploaden, startnota betalen en huurovereenkomst ondertekenen
Verhuurtbeter.nl gaat nu aan de slag voor je en maakt spoedig (meestal dezelfde of de volgende werkdag) de huurovereenkomst en de startnota in orde op basis van de specificaties genoemd in het door jou geaccepteerde huurvoorstel.

Het is nu van belang dat je alle documenten tijdig uploadt en dat je binnen 24 uur vanaf ontvangst van de stukken in je Sneller Huren account (zie huurvoorstel) de startnota betaalt en de huurovereenkomst ondertekent.

LET OP: Als je niet binnen de 24 uur de overeenkomst ondertekent en de startnota betaalt, dan wordt de toewijzing van de woning teruggedraaid en wordt je account 1 maand gepauzeerd. In die maand wijzen we je dus geen woning toe. Als we nog een keer een woning aanbieden en je zou wederom niet volgens de in het huurvoorstel gemaakte afspraak afronden, dan pauzeren we je account voor 3 maanden. Dit klinkt misschien streng, maar dit doen we ook om anderen sneller kans te laten maken.
Ons advies is daarom: als je twijfelt, accepteer je huurvoorstel dan niet!


Startnota betalen

De betaling moet binnen 24 uur na ontvangst van de huurovereenkomst en startnota zijn uitgevoerd. Het bedrag wordt online en veilig via jouw account betaald en komt direct op de rekening van de verhuurder. De betaling kan worden uitgevoerd via iDeal of via een bankoverschrijving. iDeal is de meest gebruikte en door ons geadviseerde methode voor huurders met een Nederlandse bankrekening. Het alternatief is een bankoverschrijving [SEPA].

Dit doe je om de startnota te betalen:

 • Inloggen in je account

 • Ga naar de knop 'Documenten' en dan naar de tab 'Contract'

 • Hier zie je je huurovereenkomst en ook de Startnota

 • Klik op de link [Startnota adres huurwoning | code/datum/tijd]

 • Nu zie je een blauwe knop 'Betalen', klik op deze knop

 • Dan zie je een afbeelding die er zo ongeveer uitziet:

  Afbeelding in je account na klikken in Account > Documenten > Contract > Startnota

 • Klik de door jou gewenste betaalwijze en voer de betaling uit via iDeal of Overboeking.
  iDeal: alle gegevens staan al voor je ingevuld, deze manier van betalen is het meest eenvoudig, tenzij je geen Nederlandse bankrekening hebt.

  Overboeking/bankoverschrijving: onderstaande afbeelding toont waar je uitkomt als je voor deze betaalwijze kiest. Lees voor deze betaalwijze goed de melding in onderstaande afbeelding en op de betaalpagina over de exacte gegevens en het juiste bedrag.

Einde Startnota betalen


Huurovereenkomst ondertekenen

De huurovereenkomst moet binnen 24 uur na ontvangst ervan in je account zijn ondertekend door huurder(s). Als je dit niet tijdig doet, kan het de verhuur van de woning aan jou belemmeren of ervoor zorgen dat je de sleutels van de woning krijgt later, terwijl dan de overeenkomst wel al is ingegaan. Dat zou zonde zijn.

Zodra je de startnota hebt betaald en de huurovereenkomst ondertekend hebt, starten wij met de controle van de door jou geüploade documenten.

Let op: als er vragen zijn over de inhoud van de huurovereenkomst, klik dan NIET op 'Weigeren/Decline' bij het tekenen van de overeenkomst. Stel je vraag via de chatbutton, rechtsonderin je scherm. Je hoort dan snel van ons.

Dit zijn de stappen om de huurovereenkomst te ondertekenen, nadat je deze natuurlijk goed hebt doorgenomen:

 • Log in in je Sneller Huren account

 • Ga naar de knop 'Documenten' en dan naar de tab 'Contract'

 • Hier zie je je Huurovereenkomst en ook de Startnota

 • Klik op de link [Huurovereenkomst adres huurwoning | code/datum/tijd]
  Je kunt hier de overeenkomst in je browser doornemen of downloaden naar je computer of wellicht even printen. Wat jij prettig vindt!

 • In het scherm zie je een blauwe knop 'Tekenen', klik deze knop en je ziet dezelfde overeenkomst weer, via de knop Start kun je het proces voor ondertekenen starten en de overeenkomst dus online ondertekenen, nadat je de overeenkomst goed hebt doorgenomen. Teken beiden als er twee huurders zijn!

Nadat de overeenkomst is getekend kan ons team verder met de toewijzing van je woning en met de controle van je Documenten.

Einde Huurovereenkomst ondertekenen


Controle van de door u geüploade documenten

De documenten die je als het goed is binnen 6 dagen na het accepteren van het huurvoorstel allemaal hebt geüpload, worden na het moment van ondertekenen van de huurovereenkomst/betalen van de startnota door ons team van het Klanten Contact Centrum [KCC] gecontroleerd. Voor huurders die de sleutels van hun huurwoning wat verder in de toekomst krijgen, kan het zijn dat de controle ook later plaatsvindt. Hier lees je welke documenten we zoal vragen. Zodra alles door de KCC is gecontroleerd sturen wij je een bericht dat alles in orde is en bevestigen wij de datum en tijd dat je de sleutels van je nieuwe huurwoning in ontvangst kunt nemen. Dat is de opleveringsinspectie.


De Opleveringsinspectie van je nieuwe huurwoning

Op deze dag is de nieuwe huurwoning een feit. Je ontvangt op de aangegeven datum en tijd de sleutels van onze Servicemanager. Onze Servicemanager maakt ook een inspectierapport op, zodat jij en de verhuurder kunnen terugvallen op de onderhoudsstaat van de woning bij oplevering. Let op: bij de oplevering is het belangrijk dat je (dus ook een tweede eventuele huurder) jouw ID-bewijs meeneemt.

Was dit een antwoord op uw vraag?