Wij van Verhuurtbeter.nl besteden veel aandacht aan het vertellen van de juiste informatie. We vinden transparantie daarom ook een belangrijke kernwaarden. We merken namelijk elke dag dat er soortgelijke vragen naar boven borrelen. Die pakken we persoonlijk aan, maar willen we ook vertellen aan de voorkant, aan een groter publiek. Met nu als onderwerp: de Open Huizen! Wat gebeurt er tijdens een Open Huis? Wat houdt de term ‘Open Huis' eigenlijk in? Wat wordt er verwacht van ons als team en wat wordt er verwacht van u als kandidaat en dus als potentiële huurder?

Wij leggen het graag aan u uit
Hieronder een gesprek met Quentin Schafthuizen. Hij heeft als gastheer de rol om mensen te ontvangen en te begeleiden tijdens een Open Huis. Heeft u vragen? Bij Quentin, moet u zijn!

Quentin, zodra jij bij een Open Huis staat en mensen ontvangt. Wat vertel je dan?

“Voordat een Open Huis begint (volgens de tijden op www.verhuurtbeter.nl/agenda) ben ik 15 minuten eerder aanwezig in de woning of aan de straat. Daar geef ik de mensen een handout waarin staat vermeld hoe een kandidaat in aanmerking kan komen voor de getoonde woningen. Op de handout staat ook de unieke code om te reageren, welke de aanwezigheid van de geïnteresseerde aantoont. (Lees hier meer over de code) Ook geef ik de kandidaten algemene informatie over de woning en eventuele informatie over renovatiewerkzaamheden. Bezoekers mogen zelf door de woning lopen en alles op eigen tempo bekijken. Ons aanbod is online al goed te bekijken door bijvoorbeeld foto's, video's en 3D tours, maar een woning in 't echt zien is toch ongeëvenaard. Bovendien als er ter plekke vragen zijn is daar alle ruimte voor om deze te behandelen.''


Stel, ik heb de woning bekeken en mijn vragen zijn beantwoord. Ik wil de woning, wat nu?

“Wij verwachten natuurlijk van de kandidaten dat zij reageren op de woning door middel van de code. Op de handout staat stap-voor-stap uitgelegd wat je moet doen. Verder geef ik alle geïnteresseerden mijn visitekaartje, zodat ze me ook nog persoonlijk kunnen bellen.”


Hoe lang duurt een kijkmoment ongeveer?

“Gemiddeld duurt een kijkmoment 15 minuten. De ene kandidaat heeft 5 minuten nodig en de ander is het hele Open Huis aanwezig. Als er heel veel mensen willen kijken, dan zorgen we (zeker in coronatijd) dat het kijkmoment langer doorloopt om zo meer te spreiden. In principe: wanneer de kandidaat genoeg heeft gezien wenst hij/zij mij een fijne dag en verlaten ze de woning en gaan we online verder met de communicatie.”


Waarom doen we bij bij Verhuurtbeter.nl aan Open Huizen? We hebben een digitaal platform en alle mogelijkheden in handbereik. Wat is dan nog de meerwaarde van bezichtigen?

“Wij organiseren Open Huizen zodat mensen een goed beeld krijgen van een woning en wellicht al een goed gevoel krijgen. De meeste kandidaten willen het gevoel van een woning ervaren om de knoop door te kunnen hakken. De meerwaarde in vergelijking met bijvoorbeeld alleen het bekijken van een video is dat kandidaten minder vragen achteraf hebben. In coronatijd kiezen wij er geregeld voor om op basis van een video kandidaten de woning te laten bekijken. Ook al houden we ons netjes aan de richtlijnen van het RIVM, want niet iedereen vind het fijn om naar een Openbaar Open Huis te komen. Wij van Verhuurtbeter.nl streven naar een fijne klantenreis waar correctie informatie vertellen voorop staat.''

Heb je het antwoord gevonden?