Waar moet je op letten bij een Open Huis?

In gesprek met Herman & Jennifer, de servicemanagers die u ontvangen en het Open Huis begeleiden.

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij van Verhuurtbeter.nl besteden veel aandacht aan het vertellen van de juiste informatie. We vinden transparantie daarom ook belangrijk. We merken namelijk elke dag dat er soortgelijke vragen naar boven komen. Die pakken we persoonlijk aan, maar willen we ook vertellen aan de voorkant, aan een groter publiek. Met nu als onderwerp: de Open Huizen! Wat gebeurt er tijdens een Open Huis? Wat houdt de term ‘Open Huis' eigenlijk in? Wat wordt er verwacht van ons als team en wat wordt er verwacht van jou als kandidaat en dus als potentiële huurder?


Herman en Jennifer

Wij leggen het graag aan je uit
Hieronder een gesprek met Herman en Jennifer. Zij hebben als servicemanager de rol om mensen te ontvangen en te begeleiden tijdens een Open Huis. Heb je vragen?

Herman en Jennifer helpen je graag!

Herman, zodra jij bij een Open Huis staat en mensen ontvangt. Wat vertel je deze mensen?

“Geïnteresseerden kunnen - zonder aanmelding - bij een Open Huis aanwezig zijn volgens de tijden op www.verhuurtbeter.nl/agenda.

Bij aanvang van het Open Huis scannen de kandidaten een QR code die leidt naar een presentielijst zodat we weten wie er is geweest. Daarnaast krijgen de kandidaten de 3-cijferige code, die krijgen zij ook in de uitnodiging gestuurd maar het wordt ook nog extra benoemd tijdens het Open Huis. Deze code is nodig om te kunnen reageren op een woning.

De kandidaten krijgen algemene informatie over de woning en eventuele informatie over renovatiewerkzaamheden. Verder worden de kandidaten in de gelegenheid gesteld om de woning te bekijken. Ons aanbod is overigens online al goed te bekijken middels foto's, video's en 3D tours, maar een woning in 't echt zien is toch ongeëvenaard.”

Jennifer, stel; ik heb de woning bekeken en mijn vragen zijn beantwoord. Vervolgens ben ik geïnteresseerd in deze woning. Wat nu?

“Hartstikke leuk natuurlijk, dat is waar we het voor doen! De eerste stap is een sneller huren account aanmaken. Zonder sneller huren account kunt u niet reageren op ons aanbod. Zodra je een sneller huren account hebt kun je door middel van de 3-cijferige code reageren op de woning. Dit doe je in jouw account. Kandidaten hebben 24 uur de tijd (vanaf het Open Huis moment) om te reageren op de woning. Daarna kun je geen code meer invullen en zullen wij de woning toewijzen aan degene die bovenaan staat. (op basis van inschrijfduur).”


Herman, hoe lang duurt een kijkmoment ongeveer?

“Gemiddeld duurt een kijkmoment 20 minuten. Soms heeft een kandidaat 5 minuten nodig om te zien of het een geschikte woning is en een ander heeft wat meer tijd nodig. Als er veel kandidaten zijn, dan zorgen we dat het kijkmoment wat langer doorloopt om zo meer te spreiden. Wanneer de kandidaat in aanmerking wil komen om de woning te huren, kunnen zij de 3-cijferige code in hun account invullen en gaan we online verder met de communicatie.”


Jennifer, waarom doen we bij bij Verhuurtbeter.nl aan Open Huizen? We hebben een digitaal platform en alle mogelijkheden in handbereik. Wat is dan nog de meerwaarde van bezichtigen?

“Wij organiseren Open Huizen zodat mensen een goed beeld krijgen van een woning en wellicht al een goed gevoel krijgen. De meeste kandidaten willen het gevoel van een woning ervaren om de knoop door te kunnen hakken. De meerwaarde in vergelijking met bijvoorbeeld alleen het bekijken van een video is dat kandidaten minder vragen achteraf hebben. Moet je dan altijd naar een Open Huis komen om te huren? Nee, dat hoeft niet. Je kunt ook op de woning reageren op basis van het beeldmateriaal wat wij hebben. In de uitnodiging vind je de 3-cijferige code, je kunt dus gewoon reageren, ook als je niet bij het Open Huis bent geweest.

Wij van Verhuurtbeter.nl streven naar een fijne klantenreis waar correcte informatie vertellen voorop staat.”

Was dit een antwoord op uw vraag?