Alle collecties
Vraag en Antwoord
Vragen over uw zoektocht
Verhuurtbeter.nl vraagt ook om een borgsteller. Waarom?
Verhuurtbeter.nl vraagt ook om een borgsteller. Waarom?

#garantstelling #garantsteller #borgtocht

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Niet altijd is een maandelijks inkomen en de waarborgsom (standaard 1 maand huur en servicekosten bij elkaar opgeteld) voldoende zekerheid voor een verhuurder. Daarom vraagt Verhuurtbeter.nl ook bij aanmelding of u een borgsteller heeft. Deze extra zekerheid voor de verhuurder maakt soms het verschil, waardoor u de woning wél kunt huren. De borgstelling (akte van borgtocht) staat los van de hoogte van de waarborgsom.

Een borgsteller moet in Nederland of in de EU woonachtig zijn en tekent een document waarin hij zich mede hoofdelijk aansprakelijk stelt voor de verplichtingen ‘voortvloeiend uit de onderhavige huurovereenkomst’. Onderaan deze pagina ziet u een voorbeeld van de Akte van Borgtocht. Als we deze zekerheid nodig hebben, vermelden we dit in het huurvoorstel. Hierna nemen we de Akte van Borgtocht op als een door uw borgsteller te ondertekenen document.


Een aantal feiten op een rij

 • Iedereen kan borgsteller zijn. Wij hebben een voorkeur voor een familielid;

 • Borgsteller blijft men zo lang er financiële verplichtingen zijn uit de huurovereenkomst;

 • Het is niet mogelijk om een borgstelling tijdens de periode van 5 jaar tussentijds op te zeggen;

 • Een borgstelling kost u en de borgsteller niets op voorhand;

 • Van een borgsteller hebben wij nodig: 1. persoonsgegevens (naam, adres, geboortedatum, geboorteplaats, huidig adres, e-mailadres en telefoonnummer)
  2. inkomensgegevens, 3. een identiteitsbewijs en 4. een getekende Akte van Borgtocht nodig. Deze informatie verzamelen we zodra dit nodig is. Documenten kunnen worden geüpload in het Premium account van huurder.

 • In principe heeft een borgsteller niets met ons of de eigenaar van de woning te maken zolang u de huur elke maand op tijd betaald. Pas op het moment dat u achterloopt met de huur, zal er contact worden opgenomen met uw borgsteller.

 • Wanneer een borgsteller als extra zekerheid nodig is, wordt er (per huurder) een akte van borgtocht opgesteld en ondertekend.

 • Misschien nog belangrijker is dat u weet dat de borgsteller aansprakelijk is voor een maximumbedrag van € 10.000,- (tienduizend euro). En ja, dat is best veel geld, maar zoals eerder gezegd: zolang u zich netjes gedraagt, de huur op tijd
  betaalt en de woning gebruikt waarvoor deze bedoeld is, dan zal dit bedrag nooit ter sprake komen.  

 • Bij studenten + woningdelers vragen wij altijd om borgstellers.


Hieronder ziet u de inhoud van de Akte van Borgtocht:

pagina 1

pagina 2

Was dit een antwoord op uw vraag?