Verhuurtbeter.nl stelt een woning bij voorkeur beschikbaar aan mensen met borgsteller. Deze borgstelling staat los van de waarborgsom.

Een borgsteller moet in Nederland (of in de EU) woonachtig zijn en tekent een document waarin hij/zij zich mede hoofdelijk aansprakelijk stelt voor de verplichtingen ‘voortvloeiend uit de onderhavige huur- of gebruikersovereenkomst’. Klik op onderstaande button voor een voorbeeld van het te tekenen document (de Akte van Borgtocht) door de borgsteller.


Een aantal feiten op een rij

  • Iedereen kan borgsteller zijn. Wij hebben een voorkeur voor: vader, moeder, broer of zus;

  • Borgsteller blijft men zo lang er financiële verplichtingen zijn uit de onderhavige overeenkomst;

  • Het is niet mogelijk om een borgstelling tussentijds op te zeggen

  • Een borgstelling kost niets extra;

  • Van een borgsteller hebben wij inkomensgegevens, een identiteitsbewijs en een getekende borgstelling nodig (deze dienen te worden geüpload in het persoonlijke account van huurder).

In principe heeft een borgsteller niets met ons of de eigenaar van de woning te maken zolang u de huur elke maand op tijd betaald. Pas op het moment dat u achterloopt met de huur, zal er contact worden opgenomen met uw borgsteller.

Wanneer er een borgsteller is, wordt er altijd een akte van borgtocht opgesteld en ondertekend. Deze akte van borgtocht of overeenkomst tot borgstelling verschilt per
eigenaar,  maar de strekking is steeds hetzelfde.

Wat belangrijk is om te weten is dat we bepaalde gegevens van uw borgsteller en de eventuele partner/echtgenoot (m/v) van borgsteller nodig hebben. Deze gegevens zijn: naam, adres, geboortedatum, geboorteplaats, huidig adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Misschien nog belangrijker is dat u weet dat de borgsteller aansprakelijk is voor een maximumbedrag van € 10.000,- (tienduizend euro). En ja, dat is best veel geld, maar zoals eerder gezegd: zolang u zich netjes gedraagt, de huur op tijd
betaalt en de woning gebruikt waarvoor deze bedoeld is, dan zal dit bedrag nooit ter sprake komen.  


Hieronder ziet u de inhoud van onze Akte van Borgtocht:

pagina 1

pagina 2

Heb je het antwoord gevonden?