Alle collecties
Vraag en Antwoord
Vragen over uw zoektocht
Ik heb alleen een uitkering. Maak ik kans op een woning?
Ik heb alleen een uitkering. Maak ik kans op een woning?

#WWB #Wajong #Zw

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms kunt u met een uitkering (denk dan vooral aan een ‘werkgerelateerde’ uitkering, zoals WW) in aanmerking komen voor een woning via VerhuurtBeter.nl.

Inkomenseis
Op de eerste plaats moet het aannemelijk zijn dat met de uitkering de huur (en overige vaste lasten) kunnen worden voldaan. Het inkomen uit de uitkering mag dus niet té laag zijn ten opzichte van de gestelde inkomenseis die geldt voor de woning van uw keuze. Het is daarom belangrijk dat u deze inkomenseis eerst goed checkt vóór aanmelding.

Uitsluitend een uitkering
Heeft u alleen een Bijstand- Wajong- of Daklozen-uitkering? Dan heeft reageren op een woning via Verhuurtbeter.nl helaas geen zin, hoe zeer ons dat ook spijt. Vrijwel alle verhuurders stellen een minimale inkomenseis. Een inkomen op bijstand-niveau is gewoonweg niet toereikend, ook als u daar toeslagen en financieringen bij optelt. Sorry en bedankt voor uw begrip!

Let op! Voor de mensen met een Wajong-uitkering is het wel mogelijk om samen met een tweede persoon, die inkomen uit loondienst of zzp heeft, een woning via Verhuurtbeter.nl te huren.

Tip: de woningcoöperaties in Nederland bieden een alternatief. Wij adviseren u zeker om daar een beroep te doen op woonruimte.

Was dit een antwoord op uw vraag?