Naar de hoofdinhoud
Ik heb alleen een uitkering. Maak ik kans op een woning?

#WWB #Wajong #Zw

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms kun je met een uitkering (denk dan vooral aan een ‘werkgerelateerde’ uitkering, zoals WW) in aanmerking komen voor een woning via VerhuurtBeter.nl.

Inkomenseis
Op de eerste plaats moet het aannemelijk zijn dat met de uitkering de huur (en overige vaste lasten) kunnen worden voldaan. Het inkomen uit de uitkering mag dus niet té laag zijn ten opzichte van de gestelde inkomenseis die geldt voor de woning van jouw keuze. Het is daarom belangrijk dat je deze inkomenseis eerst goed checkt vóór aanmelding.

Uitsluitend een uitkering
Heb je alleen een Bijstand- Wajong- of Daklozen-uitkering? Dan heeft reageren op een woning via Verhuurtbeter.nl helaas geen zin, hoe zeer ons dat ook spijt. Vrijwel alle verhuurders stellen een minimale inkomenseis. Een inkomen op bijstand-niveau is gewoonweg niet toereikend, ook als je daar toeslagen en financieringen bij optelt. Sorry en bedankt voor jouw begrip!

Let op! Voor de mensen met een Wajong-uitkering is het wel mogelijk om samen met een tweede persoon, die inkomen uit loondienst of zzp heeft, een woning via Verhuurtbeter.nl te huren.

Tip: de woningcoöperaties in Nederland bieden een alternatief. Wij adviseren je zeker om daar een beroep te doen op woonruimte.

Was dit een antwoord op uw vraag?