Maak uw wachtwoord sterk
Een sterk wachtwoord kiezen
Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uw wachtwoord

Zoals veel online diensten, vereist Verhuurtbeter.nl een wachtwoord wanneer u zich aanmeldt. Uw wachtwoord helpt ons er zeker van te zijn dat wij uw informatie aan niemand, behalve u, laten zien.

Helaas zijn 'hackers' getraind en ervaren in het raden van wachtwoorden. De veiligheid van uw informatie is afhankelijk van uw keuze voor een sterk wachtwoord voor Verhuurtbeter.nl en alle andere online diensten die u gebruikt.

Vereisten
Wanneer u uw wachtwoord kiest voor Verhuurtbeter.nl, nemen wij wat stappen om er zeker van te zijn dat u een sterk wachtwoord kiest. Wij staan alleen wachtwoorden toe die:

 • minimaal 9 karakters lang zijn,

 • minimaal 1 hoofdletter bevatten,

 • minimaal 1 cijfer bevatten en

 • minimaal 1 speciaal teken (zoals #@/!:) bevatten.

Een sterk wachtwoord kiezen
Sterke wachtwoorden zijn lange zinnen van grote en kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik geen publieke informatie van uzelf, zoals uw verjaardag of de straat waar u woont, in uw wachtwoord. Vermijd een woord uit een woordenboek als uw wachtwoord.

Hier enkele goede tips om sterke wachtwoorden te creëren:

 • Neem een zin die iets persoonlijks over u beschrijft. Verkort de zin daarna alsof u deze op een kentekenplaat probeert te zetten. Voeg hieraan extra letters, cijfers en tekens toe. Bijvoorbeeld: "Toen ik vijf jaar was, was mijn favoriete knuffel een draak!” zou het volgende sterke wachtwoord maken:

  ti5jw,wmf@vkeD!

 • Zet een paar woorden bij elkaar en voeg speciale tekens en cijfers op willekeurige plaatsen toe, maar niet precies tussen de woorden.

  Bijvoorbeeld: Pin$cod#eK@sT39 is een sterk wachtwoord.

 • Neem een zin uit een favoriet liedje van u en gebruik de eerste en laatste letters van elk woord en voeg op willekeurige plaatsen een speciaal teken of een cijfer toe. Bijvoorbeeld: “I bless the rains down in Africa” (van Toto trouwens ;)) zou het volgende sterke wachtwoord kunnen worden:

  Ibst3r$dninA@!.

Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor Verhuurtbeter.nl als u al gebruikt voor andere online diensten. In het algemeen is het verstandig om voor iedere online dienst een ander wachtwoord te kiezen.

Uw wachtwoord sterk houden
Het onthouden van sterke wachtwoorden kan lastig zijn, maar schrijf uw wachtwoorden niet op. Iedereen die uw notities vindt waarin uw wachtwoorden staan heeft dan toegang tot uw informatie. In plaats daarvan adviseren wij u het gebruik van vertrouwde wachtwoord programma's zoals 1Password of Lastpass. Deze wachtwoord programma's kunnen ook sterke wachtwoorden voor u genereren wanneer u zich daar aanmeldt.

Was dit een antwoord op uw vraag?