Maak jouw wachtwoord sterk

Een sterk wachtwoord kiezen

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jouw wachtwoord

Zoals veel online diensten, vereist Verhuurtbeter.nl een wachtwoord wanneer je je aanmeldt. Jouw wachtwoord helpt ons er zeker van te zijn dat wij jouw informatie aan niemand, behalve jou, laten zien.

Helaas zijn 'hackers' getraind en ervaren in het raden van wachtwoorden. De veiligheid van jouw informatie is afhankelijk van jouw keuze voor een sterk wachtwoord voor Verhuurtbeter.nl en alle andere online diensten die je gebruikt.

Vereisten
Wanneer je jouw wachtwoord kiest voor Verhuurtbeter.nl, nemen wij wat stappen om er zeker van te zijn dat je een sterk wachtwoord kiest. Wij staan alleen wachtwoorden toe die:

  1. minimaal 9 karakters lang zijn,

  2. minimaal 1 hoofdletter bevatten,

  3. minimaal 1 cijfer bevatten en

  4. minimaal 1 speciaal teken (zoals #@/!:) bevatten.

Een sterk wachtwoord kiezen
Sterke wachtwoorden zijn lange zinnen van grote en kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik geen publieke informatie van jezelf, zoals je verjaardag of de straat waar je woont, in jouw wachtwoord. Vermijd een woord uit een woordenboek als 'jouw wachtwoord'.

Hier enkele goede tips om sterke wachtwoorden te creëren:

  • Neem een zin die iets persoonlijks over jou beschrijft. Verkort de zin daarna alsof je deze op een kentekenplaat probeert te zetten. Voeg hieraan extra letters, cijfers en tekens toe. Bijvoorbeeld: "Toen ik vijf jaar was, was mijn favoriete knuffel een draak!” zou het volgende sterke wachtwoord maken: ti5jw,wmf@vkeD!

  • Zet een paar woorden bij elkaar en voeg speciale tekens en cijfers op willekeurige plaatsen toe, maar niet precies tussen de woorden. Bijvoorbeeld: Pin$cod#eK@sT39 is een sterk wachtwoord.

  • Neem een zin uit een favoriet liedje van je en gebruik de eerste en laatste letters van elk woord en voeg op willekeurige plaatsen een speciaal teken of een cijfer toe. Bijvoorbeeld: “I bless the rains down in Africa” (van artiest Toto) zou het volgende sterke wachtwoord kunnen worden: Ibst3r$dninA@!.

Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor Verhuurtbeter.nl als je deze al gebruikt voor andere online diensten. In het algemeen is het verstandig om voor iedere online dienst een ander wachtwoord te kiezen.

Jouw wachtwoord sterk houden
Het onthouden van sterke wachtwoorden kan lastig zijn, maar schrijf jouw wachtwoorden niet op. Iedereen die je notities vindt waarin jouw wachtwoorden staan, heeft dan toegang tot jouw informatie. In plaats daarvan adviseren wij het gebruik van vertrouwde wachtwoord programma's zoals 1Password of Lastpass. Deze wachtwoord programma's kunnen ook sterke wachtwoorden voor je genereren wanneer je je daar aanmeldt.

Was dit een antwoord op uw vraag?