Uitleg statussen profiel huurder

Ingelogd als verhuurder/makelaar, na het selecteren van de gewenste huurder, komt u in het profiel van die huurder.

 U ziet dan het volgende veld links bovenin uw scherm:

Waar nu de status op Actief staat kunt u indien gewenst handmatig een andere status kiezen. Hierna klikt u op de groene button Verander status om uw keuze vast te leggen.

Er zijn in totaal zeven statussen:

Open
Zodra de eerste korte registratie heeft plaatsgevonden en de huurder de aanmelding nog niet heeft betaald is Open automatisch de status van uw huurder.

Actief
Deze status is van toepassing direct na betaling van de aanmelding. Deze status kunt u dus ook aanhouden voor huurders waar u actief mee bezig wilt zijn.

Compleet
Deze status ontstaat automatisch, zodra uw huurder alle door het systeem gevraagde documenten heeft geüpload. Indien u hierna documenten afkeurt, blijft de status op compleet staan. In het overzicht huurders ziet u in de kolom Documenten aanvullend een percentage en een taartdiagram welke aangeven dat de huurder deze documenten opnieuw moet aanleveren.

Voorgedragen
Zodra u een huurder gaat voordragen bij een vastgoedeigenaar voor goedkeuring kunt u deze status handmatig kiezen.

Toegekend
Deze status kunt u kiezen zodra u een door de huurder gewenste woning (voorlopig) wilt toewijzen. De aanpassing van deze status gebeurt automatisch na het klikken van de button [toekennen woning].

Afgerond
Gebruikt u deze status zodra een overeenkomst met de huurder is ondertekend.

Inactief
Deze status kunt u handmatig kiezen als u op dit moment niet langer actief met de huurder aan de slag wilt gaan. Het account blijft geldig en de huurder verschijnt niet meer in uw overzicht huurders. U kunt deze huurders, indien gewenst, wel filteren via de 'Kies status' optie boven het overzicht huurders.

Afgewezen
Deze status kunt u kiezen indien u nu en in de toekomst verwacht niets voor de huurder te kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan onwaarachtige opgave door de huurder. Het account van de huurder blijft geldig, maar de huurder verschijnt niet meer in uw overzicht huurders.

Tip 1: huurders zien niet welke status van toepassing is

Tip 2: de status kan op ieder moment handmatig door u worden aangepast

Heb je het antwoord gevonden?