Wat is een ‘huurbudget’?

Wat u moet verdienen om in aanmerking te komen.

Verhuurtbeter.nl avatar
Geschreven door Verhuurtbeter.nl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de rekenmodule berekent u eenvoudig ongeveer wat u moet verdienen om in aanmerking te komen voor een woning. De rekenmodule gaat standaard uit van een benodigd maandelijks bruto inkomen dat gelijk is aan 4 keer de maandelijkse huurprijs van uw favoriete woning. U hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele servicekosten. Het (laagste) inkomen van de eventuele tweede persoon telt voor 50% mee.

Huurbudget kan afwijken

Op de berekening die u maakt zijn ook nog andere factoren van invloed:

  • Soort dienstverband;  als u in loondienst werkt, dan is een vast contract bijvoorbeeld zekerder dan een overeenkomst op uitzendbasis. Hierdoor komt voor mensen met een vast dienstverband het huurbudget hoger uit.

  • Het hebben van spaargeld; spaargeld wordt meegeteld, u heeft hierdoor de middelen om een hogere waarborgsom te betalen.

  • Het hebben van schulden; de maandelijkse lasten die u aan schulden betaald verlagen uw huurbudget.

  • Heeft u een borgsteller? Dit levert meer zekerheid op voor een eigenaar, waardoor uw huurbudget hoger uitvalt.

Wij kijken dus niet naar wat u bereid bent maandelijks te betalen, maar hanteren de spelregels die we hiervoor hebben genoemd. 

“Als u het huurbudget heeft berekenend en u twijfelt of u wel in aanmerking komt, adviseren wij u om niet aan te melden of om een goedkopere woning te kiezen.”

Tot slot: in veel situaties kunnen we mensen ook helpen als ze een garantsteller hebben en/of iemand een hogere waarborgsom kan betalen. Aan u de keuze of u de sprong waagt. Zodra u de keuze heeft gemaakt voor een Premium aanmelding, ontvangt u na het volledig invullen van uw profielvragen binnen een uur een reactie van ons systeem met uw exacte huurbudget.

Was dit een antwoord op uw vraag?